SKANDALEN 24/2

Nordic Light Burlesque Society presenterar stolt premiären av burleskklubben  SKANDALEN!

Välkommen till en kväll i Dekadensens flärd!

En afton fylld med burlesk tjusning och där temat för kvällen är Ziegfeld Follies. Här flödar lyxen, flärden, synden och för att inte tala om Champagnen!! Låt oss ta er med tillbaka till 20-talets Speak Easy-barer i New York där charleston-tonerna ljuder högt och fransarna på klänningarna viftar i takt till musiken. Fjäderdansarna utför urtjusiga snurrar och ger oss en glimt av "var hon naken?" Humoristiskt lyxigt spektakel på hög nivå – något ni inte vill missa!

Denna kväll får ni möta de oerhört überglamourösa och skandalomsusade burleskartisterna Miss Cherri Von Leigh och Lady Francescca med gästartisterna Nixie Nefarious och Vix Boobisch.

Lady Francescca - The Firecracker of Burlesque

 

Krönt till Sveriges komiska burleskdrottning av Storsjöyran 2017. Lady Francescca är Crème de la crème av Sveriges internationella burleskelit. 

 

Hon har rest världen över och förtrollat publiken med sina humoristiska akter på små och stora scener. Lady Francescca är känd för att skapa en komisk historia med många knorrar, med fantastiska och överraskande kostymer, samt den där glimten i ögat, karisman och den smittande energin som inte lämnar någon oberörd.

 

Personligheten Lady Francescca kännetecknas av sitt stora röda hår, fantastiskt glamorösa kostymer, sin humor och hur hon med sin extravagans fyller varje rum och äger varje scen hon står på. Hon är en klassisk skönhet som passar in i vilken tidsådra som helst. Håll andan och njut av ”The Force of Nature”, som hon kom att kallas på Lissabons burleskvecka, där plaggen yrde och glasen åkte i backen.

 

 

Miss Cherri Von Leigh - The Nordic Light of Burlesque

 

Bland de lappländska fjällen lyser hon upp den mörka himlen som det norrsken hon är. Hon får genom sin glödheta charm snön att smälta och era hjärtan att banka. Denna donna blandar den perfekta cocktailen av humor, sensualitet och färdig lyx.  Miss Cherri Von Leigh började sin burleska karriär 2010 och har rest över världen.

Hon har producerat klubbar i Gällivare och numera hennes hemstad Luleå.

 

Cherri Von Leigh innehar även titeln ”Sveriges nordligaste pinuppa” och är publicerad  i b la amerikanska pinuptidningen ”Delicsious Dolls magazine” tävlat i Sweden Pinup Retro

 

 

Gästartister

Nixie Nefarious - den norrländska sirenen

 

Denna norrländska siren drar genom sitt förförande sagoberättande sina åskådare in till sig själv, in i sitt sinne och sedan ner i djupet. 

 

Denna teatrala artist började sin karriär i Kamloops, Canada 2012 där hon är en av Kamloops Burlesques återkommande artister. Hon är grundaren av Gold Town Burlesque i Skellefteå där hon lär ut grunderna i burlesque med fokus på teatral tease samt grundaren av duon Bad Sassery. Nixie Nefarious framträdanden har alltid en fokus på sagoberättande - vare sig du ser henne göra en klassisk striptease som undervattensfisk eller upphetsande förvandlas till en zombie, så kan ni räkna med en upplevelse!

 

Vix Boobisch - Den flörtiga donnan med leendet på läpparna.

 

Sedan 2014 har Vix shimmat och grindat med en förkärlek till den förföriska andan av burlesque scenen.

Hon är även en del av Skellefteå gruppen Goldtown Burlesque och den andra halvan av Bad Sassery.

Som relativt ny inom burlesque världen så är Vix inte rädd för att testa sig fram på scenen för att hitta "sin" stil.

Men trots sin korta tid inom den glittrande världen av tassel twirls och butt shimmys så har hon hunnit framträda på sin hemort Skellefteå, PitePride, Gällivare och Kamloops i Kanada.